Menu

Service informatie

Ventilatie reinigen kan door eenmalige reiniging of met een onderhoudscontract. Ventilatiesystemen moeten regelmatig worden gereinigd. Als u zeker wilt zijn van frisse, schone en gezonde lucht in uw woonomgeving is het schoonmaken van de ventielen alleen niet genoeg. Het periodiek schoonmaken van de luchtkanalen en ventilatiebox is ook noodzakelijk. Ventilatiekenner zorgt voor een professionele reiniging en deskundig onderhoud van uw hele ventilatiesysteem. Laat uw ventilatiesysteem eenmalig reinigen of kies voor een onderhoudscontract.Ventilatiekenner03

Storingen

In het geval van een storing, vult u ons online storingsformulier zo compleet mogelijk in. Wij zullen dan een eerste diagnose stellen waarna wij telefonisch contact met u opnemen. Deze manier van werken zorgt ervoor dat u niet voor verassingen komt te staan waardoor de kosten voor u onnodig hoog oplopen. Wij kunnen u telefonisch een kostenindicatie geven maar deze kan door verschillende oorzaken afwijken van het eindbedrag. Indien u een een onderhoudscontract heeft, betaalt u geen voorrijkosten.

Filters

Indien u een Balansventilatie (WTW-systeem) heeft, dient u tenminste twee keer per jaar de filters te vervangen. Hiermee voorkomt u de ophoping van bacteriën in de woning.

Rendementsverlies door vervuilde filters

Wanneer u de filters om de 6 maanden vervangt, voorkomt u dat stofdeeltjes zich gaan ophopen.
Gevolg is ook dat het onderhoudsinterval een maal per vier jaar wordt in plaats van ieder jaar. Het regelmatig vervangen van de filters levert u dus een kosten en energiebesparing op omdat het systeem optimaal werkt. Bovendien zorgen vervuilde filters voor een hoger geluidsniveau van het systeem. De motoren moeten immers meer toeren maken om het juiste rendement te leveren.

Het schoonhouden van de kanalen

Het niet tijdig vervangen van de filters heeft tot gevolg dat na verloop van tijd de luchtkanalen moeten worden gereinigd. Bij tijdige vervanging hoeft dit slecht eens in de acht jaren plaats te
vinden. Waardoor de kosten voor u ook lager uitvallen.

De optimale luchtvochtigheid

Een te droge of vochtige lucht is zowel voor mens en plant nadelig. Een goed functionerend WTW- Ventilatiesysteem houdt het binnenklimaat gezond en comfortabel.

Filters kunnen niet worden gereinigd

In tegenstelling tot wat veel bewoners denken en in tegenstelling tot veel gebruiksinstructies van de fabrikant, stelt Ventilatiekenner dat filters niet gereinigd kunnen worden. Door het handmatig reinigen met behulp van de stofzuiger, kan de fijne structuur van het filter namelijk beschadigd raken. Dat geldt ook voor het uitwassen van de filters. Bovendien zal het filter door reiniging niet ontdaan worden van de verzamelde bacteriën. Vervang daarom altijd tijdig de filters.

Neem vrijblijvend contact op!

Heeft u vragen over onze diensten of service? Of heeft u een vraag of opmerking over Ventilatiekenner? U kunt vrijblijvend contact opnemen door te mailen naar info@ventilatiekenner.nl of ga naar contact.

Ga naar contact